Pontosan mi is az a 3D virtuális séta?

3D virtuális séta. Olyasmi, ami abszolút a "mai világ" találmánya. Olyasmi, ami számos lehetőséget rejt felhasználói és értékesítési szempontból is, de még nagyon kevesen élnek vele. Olyasmi, amit Neked is ki kell próbálnod, ha...

  • vendéglátóhelyed van,
  • szálláshelyed van,
  • kulturális intézmény marketingjével foglalkozol,
  • rendezvényhelyszín bérbeadással foglalkozol,
  • ingatlant szeretnél ki- vagy eladni,
  • kárbejelentéshez van szükséged profi felvételekre,
  • interaktív programhoz szeretnél jól használható képi anyagot.

3D virtuális séta / túra Matterport kamerával

Természetesen a 3D virtuális sétákhoz speciális felvevő eszközre van szükség - ez a Matterport kamera. A Matterport kamera szenzorokkal működik, lényegében lelapogatja a teret, majd 3 dimenziósan modellezi azt. Amellett, hogy látványos eredmény születik belőle, a kamera ráadásul extrém pontossággal is működik, méretarányosan mutatja meg a tereket, illetve a terekben elhelyezett tárgyakat is.

bpbistro.png

A 3D virtuális túra pontosságának legnagyobb előnye, hogy értékesítőként elkerülheted a személyes bejárások okozta pluszmunkát, körbevezetést - akár rendezvényhelyszínen, akár ingatlan-értékesítés során. Felhasználóként pedig úgy lehet tervezni egy-egy területtel, hogy nem kell méricskélni, gondolkodni, minden pontosan meg van adva, és ráadásul jól is láthatók a részletek.

Jellemzője még a szenzoros kamerának, hogy abszolút élethű képet készít, nincs olyan "mű" hatása, mint a korábbi generációs virtuális sétáknak.

A 3D virtuális séta adta egyéb lehetőségek - túl magán a felvételen

  • 2D-s, fekete-fehér alaprajzot is készít a bejárt területről;
  • a felvételből nyert adatok tervezőprogramokban is alkalmazhatók, vagyis ha üresen, berendezés nélkül készül felvétel, egy belsőépítész vagy lakberendező is dolgozni tud vele;
  • a 3D virtuális séta a Google Street View-ba is feltölthető, így a szolgáltatás reprezentációja lokálisan és globálisan is sok emberhez juthat el.

Gyors képi információszerzés a 3D virtuális túrán

A Matterport kamera Babaház-nézetű felvételt is készít. Ezzel nem kell minden területet lépésről lépésre bejárni, mint fizikailag, vagy a korábbi generációs virtuális sétákkal, hanem egy-egy lényeges rész azonnal megnézhető, ha belekattintasz. Lépj be a téged érdeklő helyiségbe, részletbe, és máris láthatod 3D-ben, milyen a tér! Rengeteg időt megspórolhatsz, hiszen azonnal a számodra fontos információkat gyűjtheted be.

ITT a gyakorlatban is meg tudod nézni, hogy működik.

vt-dollhouse.png

Néhány ötlet, hogyan tudod kihasználni a 3D virtuális séta adta lehetőségeket!

Ingatlan eladás / bérbeadás esetén számos felmérés bizonyította már be, hogy szép, minőségi képi anyaggal akár 15-20%-kal magasabb ár is kérhető egy-egy lakásért, házért, irodáért. A silány minőségű képek nemcsak a hirdetésed minőségén rontanak, hanem hosszútávon a profiton is. Ehhez még plusz pozitívum, hogy azonnal az új bérlő / vásárló rendelkezésére tudsz bocsátani alaprajzot és pontos adatokat is, nem kell külön keresgélned, scannelned, feltöltened ezeket a dokumentumokat.

Rendezvényhelyszín esetén azonnali körbejárást tudsz biztosítani, egyszerre akár több száz embernek is. A pontos adatok pedig segítenek nekik valóban felmérni a helyszín adottságait, amellyel a döntéshozási idő lerövidíthető. Pontos látvány, pontos adatok = kevesebb bizonytalanság!

Kulturális helyszínnel is felköltözhetsz az online térbe. Természetesen fizikailag részt venni sokkal élménytelibb például egy kiállításon, de a járvány alatt megtanultuk, hogy egy kanapéról sem olyan rossz felfedezni a tereket, alkotókat. Így akár a világ minden tájára is tudsz jegyeket értékesíteni egy-egy kiállításra vagy akár színházi előadásra is.

esti-kornel-i-resz-die-abenteuer-des-kornel-esti-i-teil-06102021_153656.jpg

Ha vendéglátóhelyed van, olvasd el korábbi, vendéglátás-marketing témában írt cikkünket IDE kattintva!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3D VIRTUÁLIS SÉTA PROFESSZIONÁLIS ESZKÖZÖKKEL ÉS KOMPLEX SZOLGÁLTATÁSCSOMAGBAN: VIRTUAL TWIN

FACEBOOK | INSTAGRAM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualtwin.blog.hu/api/trackback/id/tr116603220
süti beállítások módosítása